Néhány kép ízelítőnek: https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
A túra úgy lett összeállítva , hogy a 3 híres utat hétköznap járjuk be, így gyér forgalomra számíthatunk és maximálisan kiélvezhetjük a motorozást.
Üdv!
Ennek a túrának a három fő attrakciója maga a három híres út lesz! Első nap a Transapuseana, a nemrégiben átadott panoráma út az erdélyi szigethegységen át. Aztán ott a Transzfogaras Erdély és egyben Románia talán leglátványosabb útja, ahol nagyon nagy esélyel láthat medvét is az ember az út szélén. Át fogunk motorozni Románia legmagasabban kanyargó útján is mégpedig a Transalpina-n. A hangsúly ezen a túrán a motorozáson és a kanyarokon lesz, de persze lesz idő nézelődni is ha már ilyen szép helyekre megyünk. Erdélyi magyarként olyan gyönyörű és jól motorozható helyekre viszlek el ami maradandó szép emlékeket fog eredményezni számodra.
Transylvania Motorocycle Tours szervezésében.
https://www.facebook.com/profile.php?id=61574460043170
Túravezető és szervező : Csizmár Ottó
Rövid túra összefoglaló
06.24 Első nap
Kisjenő településen már a román oldalon fogunk találkozni, estére pedig Gyulafehérvárra fogunk megérkezni, ahol a szállásunk egy színvonalas 3-4 csillagos hotelben/panzióban lesz. A jó minőségű kanyaros utak már a határtól nem messze elkezdődnek és egész nap ebben lesz részünk. Megjárjuk a Transapuseana utat, estére aki szeretne szétnézhet Gyulafehérvár központjában, Erdély egykori fővárosának központjában. Napi táv: 300 km a találkozó ponttól a román oldalon. 5-6 óra motorozás.
06.25 Második nap
Egy rövidebb, egyenes szakasz után megérkezünk a Fogarasi havasok lábához és nekiindulunk a híres Transzfogaras útnak. Több megálló, hogy mindenki nyugodtan tudjon nézelődni, esetleg medve fényképezés, ha olyan kedvükben lesznek és előbújnak. Ahányszor voltam itt mindig láttam medvét, a rekord 20 volt egy nap alatt
06.26 Harmadik Nap
Egy bőséges reggeli után nekiindulunk a kanyaroknak, a mai célunk a Transalpina végigmotorozása, ha lehet többször is.
06.27 Negyedik nap
Hazaút. Attól függően, hogy ki milyen távolra kell haza érjen van lehetőség pályán menni vagy kerülni még egyet a szigethegységben. Ezt mindenki saját maga dönti el, én a hegyekben megyek.
Túra 2026.06.24 - 2026.06.27 (szerda-szombat)
Túra részvételi költsége: 260 euró
Ha egyedül érkeznél egy másik motorossal leszel egy szobában. Külön szoba is megoldható kérésre.
Tartalmazza a 3 éjszaka szállást reggelivel kétszemélyes szobákban, színvonalas 3-4 csillagos hotel/panziókban, túravezetést, szervezést.
Nem tartalmazza: üzemanyag, biztosítás, 0 nap szállás, étkezések stb költségét. Útadó nem szükséges a túrára. Az útvonal tervezett, forgalmi körülmények, időjárás miatt változhat, útdíjak nincsenek.
Találkozó Kisjenő településen Mol kút https://maps.app.goo.gl/L1P3mNnyoE4yufkj6
06.24-én 11:00-kor , érkezés 06.27-én 15:00 óra MO – RO határ.
Csoportos motorozás, lehetőség szerint az ország sebességhatárainak betartásával, de előre megbeszélt részeken lesz lehetőség egyedi tempóval történő haladásra is, ha valakinek erre lenne igénye.
Pihenők megbeszélt helyeken,óránként vagy ahol van mit nézni is. Itt esetlegesen be is várjuk egymást, mivel 10 motorost elég nehéz egyben tartani, különbözőek a tapasztalati szintek is. Túratempó 90-100 km/h. Az utak többsége kiváló minőségű aszfalt, de belefutunk gyengébb minőségű útba is, ez sajnos elkerülhetetlen.
A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt!
A túraútvonal megváltoztatásának jogát fentartom, időjárási viszonyok,stb függvényében.
Csoportos motorozás íratlan szabályainak megsértése, túrán résztvevők biztonságának veszélyeztetése a túráról való kizárással jár. Nemzetközi biztosítás igazolása (zöldkártya) ajánlott, baleset és utasbiztosítás kötelező.
Utak minősége 80% kiváló 20% elfogadható.
Össztáv Romániában: 1100 km 4 nap /3 éjszaka
Túra nehézsége: 3,5 /5 Legalább egy év tapasztalat /10000 megtett km ajánlott a turán való részvételhez.
Maximális létszám: 10 fő.
Túra tempó: 80-100, egyenes szakaszokon 110.
Motorod üzemképességét biztosítsd, csoportos gurulás lévén, nem áll módunkban meghibásodás esetén korlátlan segítséget nyújtani, apróbb problémák gumi defekt, akkumulátor stb megoldjuk közösen. A túra részletes leírását pontos útvonalat a csatlakozóknak küldöm e-mailben.
Jelentkezés a Túrára:
Előleg befizetésével 130 euró amit lemondás esetén 15.05-ig tudom vissza adni.
A Túra teljes összegének kifizetési határideje 06.01. Ezt követő időpont után való lemondás/visszalépés esetén csak akkor tudom a teljes összeget visszatéríteni, ha valaki átveszi a helyed a túrán. Az összeg utalása Sepa Transzferrel történik euróban / Revolut.
Túrára való jelentkezés: kizárólag a lent látható elérhetőségek egyikén.
Telefonszám: +40746352871
E-mail: otticsizmar@yahoo.com
Vagy írj rám Facebook messengeren: https://www.facebook.com/otticsizmar/
Motorozz Erdélyben egy vérbeli erdélyi magyarral, velem!
Csizmár Ottó , Transylvania Motorcycle Tours https://www.facebook.com/profile.php?id=61574460043170