Néhány kép izelitőnek https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Szervusz! Ha ezt a programtervet olvasod, biztos vagyok benne, hogy szeretsz motorozni és új helyeket felfedezni. Remélem együtt gurulunk végig és fedezzük fel először, vagy már sokadjára Erdély szépségeit. Ennek a túrának a három fő Látnivalója maga a három hires út lesz: Első nap a Transapuseana, aztán a Transfogaras és a Transalpina sem maradhat ki. A hangsúly a motorozáson és a kanyarokon lesz. Erdélyi magyarként olyan gyönyörű helyekre viszlek el ami maradandó szép emlékeket fog eredményezni számodra.
Rövid túra összefoglaló
1. Nap a Gyulai határátkelő közelében már a romániai oldalon fogunk találkozni és estére pedig Szászsebes Városkába fogunk megérkezni ahol a szállásunk egy színvonalas 3/4 csillagos hotelben/panzióban lesz. A jó minőségü kanyaros utak már a határtól nem messze elkezdődnek és egész nap ebben lesz részünk, megjárjuk ma a Transapuseana utat. Napi táv 320 km a találkozó ponttól a Romániai oldalon ! 5-6 óra motorozás .
2. Nap egy rövidebb egyenes szakasz után megérkezünk a Fogarasi hegyek lábához és nekiindulunk a hires Transfogaras útnak. Több megálló, hogy mindenki nyugodtan tudjon nézelődni, esetleg medve fényképezés , hogyha olyan kedvükben lesznek, hogy elő bújnak .Ahányszor voltam itt mindig láttam medvét, a rekord 20 volt egy nap alatt

3. Nap egy bőséges reggeli után nekiindulunk , a mai célunk a Transalpina megmotorozása, ha lehet többször is

4. Nap haza út. Attól függően , hogy ki milyen távolra kell haza érjen van lehetőség pályán menni / vagy kerülni még egyett a szigethegységben ezt mindenki saját maga el dönti, én a hegyekben megyek

Túra 2025.06.21 - 2025.06.24 ( Szombat-kedd 3 éjszaka/ 4 nap) között kerül megtartásra.
Túra részvételi költsége: 230 euró
Ha egyedül érkeznél egy másik motorossal leszel egy szobában.
Az ár tartalmazza a 3 éjszaka szállást reggelivel kétszemélyes szobákban,szinvonalas 3-4 csillagos hotel/panziókban, túravezetést.
Nem tartalmazza az üzemanyag, biztositás, 0 nap szállás, étkezések stb költségét.
Útadó nem szükséges a túrára.
Az útvonal tervezett, forgalmi körülmények, időjárás miatt változhat,
Találkozó Gyulai határátkelő melletti Petrom Kúton https://maps.app.goo.gl/21AnZqScp9AJ3C3d7
Találkozó 06.21-én 10:30 indulás 10:45 , érkezés 2025.06.24-én 15:00 óra MO – RO határ.
Csoportos motorozás, lehetőség szerint az ország sebességhatárainak betartásával, de előre megbeszélt részeken lesz lehetőség egyedi tempóval történő haladásra is, ha valakinek erre lenne igénye.
Pihenők megbeszélt helyeken,óránként vagy ahol van mit nézni is. Itt esetlegesen be is várjuk egymást, mivel 10 motoros elég nehéz egyben tartani, különbözőek a tapasztalati szintek is.
Túratempó 90-100 km/h.Az utak többsége kiváló minőségű aszfalt, de belefutunk gyengébb minőségű útba is, ez sajnos elkerülhetetlen.
A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt !
A túraútvonal megváltoztatásának jogát fentartom, időjárási viszonyok,stb függvényében.
Csoportos motorozás íratlan szabályainak megsértése, túrán résztvevők biztonságának veszélyeztetése a túráról való kizárással jár.
Nemzetközi biztosítás igazolása ( zöldkártya ) ajánlott, Baleset és utasbiztosítás kötelező.
Utak minősége 80% kiváló 20% elfogadható
Össz táv Romániában: 1100 km 4 nap /3 éjszaka
Túra nehézsége: 3,5 /5
Legalább egy év tapasztalat /10000 megtett km ajánlott a turán való részvételhez.
Maximális létszám: 12 fő.
Túra tempó 80-100, egyenes szakaszokon 120.
Motorod üzemképességét biztosítsd, csoportos gurulás lévén, nem áll módunkban meghibásodás esetén korlátlan segítséget nyújtani, apróbb problémák gumi defekt , akkumulátor stb megoldjuk közösen.
A túra részletes leírását pontos útvonalat a csatlakozóknak küldöm mailban.
A túrán a részvételed - helyed - két módon tudod biztosítani.
1. A teljes díj rendezésével egy összegben, ebben az esetben a visszalépési határidő 2025.05.20 A részvételi dijat visszalépés - lemondás - esetén eddig tudom visszaadni, ezt követően csak akkor, ha valaki átveszi a helyed.
2. Részvételi dij előlegének befizetésével, ami 100 Euro/ fő. A fennmaradó összeg befizetésének határideje 2025.05.20 Visszalépés - lemondás- esetén viszont csak 2025.05.01-ig tudom az előleget visszaadni, ezen időpont után csak akkor, ha valaki átveszi a helyed.
Az Összeg utalása Sepa Transzferrel történik euróban /Revolut.
Túrára jelentkezés,kizárólag a lentebbi elérhetőségeken.
Elérhetőségem: +40746352871
Vagy irj rám Facebook messengeren Fb link. https://www.facebook.com/otticsizmar/
Email : Otticsizmar@yahoo.com
Gurulj Erdélyben egy Erdélyi magyarral, Gurulj velem!
Csizmár Ottó , Transylvania Motorocycle Tours. nézz szét az oldalamon! https://www.facebook.com/profile.php?id=61574460043170