Sziasztok! Szeretném figyelmetekbe ajánlani ezt a túrát, mely a montenegrói motoros látnivalók nagy részét tartalmazza, s átugrunk Albániába is, az SH20-as úton végig megyünk. Tavaly ugyanezen túra megtartásra került, nagyon jól „működött”, ezért nem is változtatok rajta.
Hegyek, völgyek, kanyonok, szerpentinek váltogatják egymást, keveredve a njegusi sonka illatával.Na, ilyen mondatokat nem szeretnék írni többet, ennél tényszerűbb a napi túraösszefoglaló.
0.nap 2025.06.20. Mohácsról indul a túra, távolabb lakóknak célszerű ezen napon este megérkezni Mohácsra. Ennek a szállásnak az ára nincs bent a túra árában, de igény szerint foglalok (én is itt alszom )
1.nap 2025.06.21. Napi táv: 425 km . Szabács-Valjevo-Bajina Basta-Perunac-Zlatibor útvonalon érjük el szállásunkat.
A nap hozadéka a szabácsi vár, bajina bastai magányos ház a folyó közepén, meg egy csomó kanyar. A kanyarokat többet nem írom.
2.nap 2025.06.22. Napi táv: 300 km. Zlatibor-Zabljak-Niksic.
Ebben a napban a Durmitor-fennsík, Piva-kanyon van benne.
3. nap 2025.06.23. Napi táv: 200 km. Niksic-Kotor-Budva
Ez nagyon tömény nap lesz:Kotor óváros és öböl, kotori szerpentin,Lovcen mauzóleum és kilátó, Njegusi, ahol minden körülmények között sonkát fogunk enni. A nap vége Budva óváros, és csobbanni is lesz lehetőség a tengerben (remélem).
4. nap 2025.06.24. Napi táv: 250 km. Budva-Shkoder-Andrijevica
Megnézzük a Shkodra tavat kicsit más nézőpontból, átmegyünk Albániába, és az SH 20-as úton térünk vissza Montenegróba.
5. nap 2025.06.25. Napi táv: 300 km. Andrijevica-Mojkovac-Cacak
Ekkortájt kisvártatva végigmegyünk a Tara kanyonon, időzünk a viaduktnál.
6. nap 2025.06.26. Napi táv: 410 km. Cacak-Mohács
Utolsó közös napunk, a távolság Mohácsig van megadva.
A túra költsége a következő: motoros 290 Euro, utas 250 Euro, motoros egyedül egy szobában 440 Euro, utas egyedül egy szobában 400 Euro
Ez a költség tartalmazza a szállást öt éjszakára, kétágyas szobákban, és természetesen a túravezetést.
Azonkívül tartalmaz 3 reggelit, s kettőt pedig nem, ezek pedig a zlatibori és budvai szállások.
Értelemszerűen nem tartalmazza a benzin, autópályadíj, vacsora, italozás,nemzeti park belépőket, a hűtőmágnes költségét.
Mindenki megfelelő műszaki állapotú (kifogástalan) motorral vegyen részt a túrán. Természetesen mindent ésszerű dolgot megteszünk, ha probléma adódik. Ha mindezek ellenére valaki nem tudja folytatni a túrát, a motor hazaszállításában tudok segíteni, de ennek költségét ki kell fizetni a szállítónak.
A túra haladós, dinamikus tempójú, de nem eszetlen száguldozás. Elvárt, hogy normál úton a 120 km/h sebességet tudjad tartani, valamint a motorod min. 500 cm3 -es legyen. A csoportos motorozás szabályai érvényesek. A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt! A motorod Te fogod vezetni, én pedig senkitől nem kérem, hogy veszélyes helyzetekbe belemenjen azért, hogy tartani tudja a tempót.
A szükséges dokumentumok: érvényes személy igazolvány, érvényes forgalmi engedély, érvényes „zöldkártya”, ami már fehér. Utasbiztosítás kötését is javaslom mindenkinek.
A regisztráció a befizetések sorrendjében történik.
Jelentkezni a következőképpen lehet: előleg befizetésével, melynek összege 170 Euro. Ezen előleget lemondás esetén 06.04-ig teljes egészében visszafizetem. A fennmaradó részt 06.04-ig kell befizetni.
Június 4-e utáni lemondás esetén az előleg részt (170Euro) csak akkor tudom visszafizetni, ha van , aki átveszi a helyet. Az előleg feletti részt visszafizetem.
Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:
Horváth Norbert (ez én vagyok) 06309693672
horvath.norbert@mernokkamera.hu
Résztvevők:
Kókai Csaba
Kókai Szilárd
Makai Gábor
Varga Sándor
Varga Gábor
Olajos Gábor
Szálkai Tamás
Samu Tibor